Stel je organiseert tot twee keer toe een beperkte pilot, waarin je 25 veiligheidsprofessionals bereid vindt om voor de duur van 30 dagen elke dag een korte vragen lijst van 10 vragen te ‘scoren’ en het levert een vergelijkbaar resultaat uit.

Het eerste resultaat is dat je beide keren feedback ontvangt van de deelnemers die je vertellen dat ze het een kleine moeite vinden, nuttig en leerzaam. Die 10 korte vragen brengen als snel een gewoonte met zich mee (een beetje geholpen door een dagelijkse reminder per mail) om aan het einde van de dag aan (zelf)reflectie te doen

Het tweede resultaat is dat de ‘score’ over de 10 vragen een vergelijkbaar (onderstaand) beeld vertoont.

Elke dag ‘scoorden’ de deelnemers op basis van 10 vragen hun gevoel, met de keuze uit de antwoorden:

  • Nope;
  • Mwàh;
  • Yep; en
  • Hell yeah!

Zelf vinden wij van Veiliggeit een aantal zaken op z’n minst ‘opvallend’. Waarom scoort de vraag: “Vandaag is het hier veiliger geworden” zo laag? Is het bij sommige deelnemers binnen de organisatie al zó veilig dat het niet veiliger kan? Mag je niet verwachten dat het dagelijks een beetje veiliger wordt? Is het een vraag waar geen antwoord op te geven valt, want wat is ‘veiliger’ eigenlijk?

De overige scores roepen vergelijkbare vragen op. Wat denk jij?

Er zijn ideeën om deze micro poll voor een breder publiek dagelijks toegankelijk te maken en zo een landelijke ‘thermometer’ te presenteren. Zou je hier aan mee doen?

0
Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 Veiliggeit