Wij van Veiliggeit(r) zijn gisteren tot het pijnlijke besef gekomen dat (laten we zeggen gemiddeld genomen) directie en MT geen gelijkwaardige gesprekspartner (meer) zijn voor ‘veiligheid’.

Waarom? Ze laten zich naar mijn idee te veel verleiden door het woordje ‘management’ in het woord ‘veiligheidsmanagement’ en denken dan: ‘ah…maar daar zijn wij toch van van!’ Helaas pindakaas! ‘Veiligheidsmanagement’ heeft (in toenemende mate) bitter weinig overeenkomsten met het het bedrijfskundige ‘management’. Meer dan oneliners in termen van dominootjes, gatenkazen en piramides zit er helaas niet (meer) in.

‘Hoe vertel je iemand, dat de aarde niet meer rond is. Dat de vogels niet meer vliegen en de zon niet langer schijnt?’ (Marco Borsato)

Hoe vertel je iemand dat actie niet garant staat voor resultaat en dat echt resultaat de uitkomst van de som van een palet aan schijnbaar resultaatloze inspanningen is? Hoe vertel je iemand die voor korte termijn resultaat gaat, dat lange termijn uitkomst veel duurzamer is? Hoe vertel je iemand die alleen maar in successen handelt dat in onzekerheden acteren op termijn veel waardevoller is?

‘Als ik had gewild dat je het begreep, had ik het wel beter uitgelegd’ (Johan Cruijff)

0
Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2021 Veiliggeit