www.mindtherisk.com – An independent allround knowledge base in the field of HSEQ with over two decades of experience in various settings to show for. Mind The Risk was created by Carsten Busch. Carsten is an experienced HSEQ manager (registered with the Dutch Society of Safety Science) who has gathered over two decades of international experience on various levels in organizations within transportation, industry, oil and gas and government.

www.deveiligheidskundige.nl – Een initiatief van Janneke Reijseger met als doel de veiligheidskundige te voorzien van praktische informatie en een platform. Dat doel proberen wij te bereiken door het bundelen en structureren van voor de veiligheidskundige relevante informatie. Om hem/haar tijd te besparen en de zoektocht naar informatie te faciliteren.

https://humanisticsystems.com – This blog is written by Steven Shorrock, an interdisciplinary humanistic, systems and design practitioner interested in human work from multiple perspectives. His main interest is human and system behaviour, mostly in the context of safety-related organisations. 

www.camina.org – Als gedragsveiligheidskundige inspireert Annemarie Timmermans bijna haar hele werkzame leven mensen in bedrijven en organisaties om samen er voor zorgen dat iedereen optimaal functioneert. Met maar één doel: na het werk weer gezond en veilig thuiskomen.

www.lerendeleiders.nl – De grootste bron voor verbinding en inspiratie over nieuw en Dienend Leiderschap (Servant Leadership), Politiek Leiderschap, Lean en Leiderschap, Appreciative Inquiry en Weconomics. Voor leidinggevenden die op zoek zijn naar inspiratie op het gebied van Persoonlijk Leiderschap, Persoonlijke effectiviteit, en leiderschapsstijlen in het algemeen. Een community waarvan de leden belangeloos hun kennis en ervaring met ons delen en lezers die op zoek zijn naar inspiratie, verbinding en leermomenten, kleur durven bekennen en de vele authentieke blogs waarderen.

www.waaromtoonjij.nl – Een veiligheidsverbeterplan naast of in plaats van een boete na een arbeidsongeval. Wij als nabestaanden vroegen er om bij de rechter. Ons verzoek kreeg een onverwacht vervolg toen de Tweede Kamer zich in een motie uitsprak vóór ons idee. Het kreeg een landelijk vervolg: op 50 plaatsen in Nederland houdt Inspectie SZW een proef. Eind 2019 weten we of ons idee een plaats kan krijgen in de wet. Veiligheidskundigen (in- en extern) zijn nodig om dit plan te laten slagen. Daarom vragen wij u om zich aan te melden. 

https://projectdoen.nu – DOEN gaat voor maximale klantwaarde en eerlijk geld voor eerlijk werk. Door in bouwprojecten beter met elkaar samen te werken. Tussen opdrachtgevers en marktpartijen, maar ook met beheerders en stakeholders in de omgeving. Door te werken vanuit de bedoeling achter bestaande regels. Logisch nadenken en alleen doen wat zinnig is. En door te leren en geleerde lessen te delen met anderen, om zo bij te dragen aan een structurele verandering in de bouwsector.

https://tamaronos.nl – Als ik schrijf, raakt alles als vanzelf verbonden. Onderwerpen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, komen samen in mijn columns, verhalen en boeken. Mijn werk als arbeidshygiënist en hogere veiligheidskundige bij mijn bedrijf Arbo Advies Onos blijkt daarbij elke keer weer het fundament te zijn. Veiligheid en gezondheid, unieke werksituaties en mensen met mooie beroepen. Ze vormen de stevige schoenen van mijn schrijven. Humor en zelfspot maken het leven leuker en vind je daarom terug in al mijn stukken.

anchor.fm/safetymonkey – Een informatiebron voor preventie en milieu professionals. Interviews bezorgen nieuwe inzichten in interessante materie. Het interview wordt gelanceerd op zondag. Het safety moment komt uit op woensdag en legt op 10 min een nieuw concept behapbaar uit.

https://tippexongeval.be – Tippexongevallen zijn arbeidsongevallen die niet of niet goed zijn aangegeven en dus ‘onzichtbaar’ of ‘onschuldig’ zijn.
Arbeidsongevallen die net zoals schrijffouten verdwijnen onder een laagje Tipp-Ex. Dit kan gebeuren door werknemer, werkgever of verzekeraar.
Gaande van een eerder onschuldige EHBO tot de ernstige of zelf dodelijke arbeidsongevallen. De redenen en werkwijzen zijn zeer uiteenlopend. Wil je meer weten over dit onderwerp?  Bezoek dan de site.

© 2022 Veiliggeit